Strunjače AIREX

www.my-airex.com

STRUNJAČE AIREX

Više od 50 godine strunjače švajcarskog proizvođača AIREX su broj 1 u svetu u oblasti terapijskih podloga, podloga za sport i vežbanje. Strunjače Airex napravljene su od pene sa zatvorenim ćelijama površinskog sloja kako unutar samog materijala ne bi prodrla voda, prljavština i znoj.Time je sprečeno i upijanje neprijatnih mirisa. Pruža pouzdanu zaštitu od bakterija, plesni i patogenih organizama, čak i protiv cMRSA bakterija, koje su otporne na antibiotike a mogu se pronaći u bolnicama, fitnes centrima i obdaništima. Poseduju optimalne amortizirajuće karakteristike, što omogućuje apsorbciju pritiska i zaštitu od povreda. Zglobovi, tetive i ligamenti su efektno zaštićeni. Sve Airex strunjače su multifunkcionalne i mogu se koristiti napolju, unutra i u vodi. Osnovna polja primene su: fitnes, gimnastika, aerobik, pilates, joga, body&mind programi, fizioterapija, rehabilitacija, hidroterapija, klubski i školski sportovi, škole za trudnice, obdaništa, treninzi balansa, kordinacije, reakcije, stabilnosti i funkcionalni treninzi.

Coronella 185/200

Najsvestranija i najprodavanija AIREX strunjača. Predstavlja idealnu kombinaciju odgovarajuće dimenzije, materijala prijatnog za kožu, efikasnu higijensku zaštitu, protiv-kliznu podlogu, stabilnost i strunjaču takoreći neograničenog veka trajanja. Savršena debljina i mekoća strunjače pružaju optimalnu bezbednost tetiva, ligamenata kao i leđa i kolena. Zbog svojih karakteristika najčešće se koristi za opremanje fitnes centara, ali i za vežbanje kod kuće.

Coronella 185

Dimenzije: oko 185 x 60 x 1.5 cm
Težina: 2,2 kg
Boje: crvena, plava, zelena

Coronella 200

Dimenzije: oko 200 x 60 x 1.5 cm
Težina: 2,4 kg
Boje: svetlo-siva, braon, tamno-siva

Primena: gimnastika, fitness, aerobik, pilates, fizikalna terapija, rehabilitacija

Corona 185/200

Corona strunjača ima iste karakteristike kao i Coronella ali zahvaljujući svojoj udobnoj širini od 100cm pruža adekvatan prostor za čak dve osobe. To je čini idealnom za sve terapijske primene i oblike treninga sa terapeutom ili ličnim trenerom.Kod kuće pruža dovoljno prostora za vežbe sa partnerom.

Corona 185

Dimenzije: oko 185 x 100 x 1.5 cm
Težina: 3,8 kg
Boje: crvena, plava, zelena

Corona 200

Dimenzije: oko 200 x 100 x 1.5 cm
Težina: 4,1 kg
Boje: svetlo-siva, braon, tamno-siva

Primena: gimnastika,fitness,aerobik,fizikalna terapija,rehabilitacija,vežbe za trudnice,hidroterapija

Fitline 140/180

Fitline strunjača je klasični, osnovni model za vežbanje kod kuće. Popularna je i za opremanje grupnih treninga u fitnes centrima ili manjim ustanovama. Sa debljinom od 1 cm nešto je tanja od udobne Coronelle ili Corone, ali ipak pruža udobne amortizacijske karakteristike za prijatno i ugodno vežbanje. Veoma je lagana, vrlo praktična i pronalazi mesto u svakoj sportskoj torbi. Fitline 140 je dovoljna da se na nju smesti torzo i glava i pri tom štedi prostor.

Fitline 140

Dimenzije: oko 140 x 60 x 1 cm
Težina: 1,2 kg
Boje: kivi, pink, tamno-siva, tirkizna

Fitline 180

Dimenzije: oko 180 x 60 x 1 cm
Težina: 1,5 kg
Boje: kivi, pink, tamno-siva,tirkizna

Primena: gimnastika,joga,aerobik,pilates,višenamenska za vežbanje na otvorenom prostoru

Fitness 120

Fitness 120 je kraća verzija najprodavanije strunjače Coronella 185. Zbog kraće dužine pokazala se posebno pogodnom za centre sa ograničenim prostorom. Debljina od 1,5 cm garantuje istu udobnost kao i Coronella. Jednostavna za upotrebu, fleksibilna, sigurna, čvrsta i praktična u malom prostoru.

Dimenzije: oko 120 x 60 x 1,5 cm
Težina: 1,4 kg
Boje: plava

Primena: gimnastika, fitness, aerobik

YogaPilates 190

Manje rastegljiva u odnosu na druge strunjače. Tanka ali čvrsta strunjača koja obezbeđuje optimalnu podršku,a u isto vreme i prijatnu mekoću. Zbog svojih karakteristika najviše se preporučuje za vežbanje pilatesa ili joge.

Dimenzije: oko 190 x 60 x 0,8 cm
Težina: 1,4 kg
Boje: ljubičasta, antracit crna

Primena: pilates, joga, fitness

Xtrema

Nova generacija AIREX strunjača. Sposobna da izdrži ekstremna opterećenja. Ima povećanu gustinu i dugotrajnost. Preporučuje se za funkcionalne treninge.

Dimenzije: oko 178 x 58 x 0,6 cm
Težina: 1,8 kg
Boje: crna

Atlas

Najveća strunjača u ponudi. Zahvaljujući svom pravougaonom obliku lako se uklapa sa drugom strunjačom, te se veći prostor može pokriti sa nekoliko Atlas strunjača. Prilikom opterećenja strunjače nemoguće je utisnuti teret do poda, čak ni sa šiljatim tačkama opterećenja. Kod primene u vodi ova strunjača čini optimalnu bazu za sve zamislive oblike terapija i otvara mogućnosti za kreativne načine igre u vodi.

Dimenzije: oko 200 x 125 x 1,5 cm
Težina: 5,5 kg
Boje: zelena, crvena

Primena:grupna gimnastika,igraonice,hidroterapija

Hercules

Ova strunjača debljine 2,5cm pravougaonog oblika je originalno proizvedena da bi bila podloga za klasične Bobath krevete. Danas se koristi u mnogim različitim oblastima primene gde je potrebna veća udobnost, bilo kao pojedinačna strunjača, ili kao više strunjača spojenih u veću površinu. Zbog svojih karakteristika ova strunjača je omiljeni rekvizit za terapeute i pacijente u hidroterapiji.

Dimenzije: oko 200 x 100 x 2,5 cm
Težina: 6,6 kg
Boje: plava, zelena

Primena: fizikalna terapija, rehabilitacija, podloga za Boobath krevete, hidroterapija

Titania/Diana

Strunjače pogodne za škole i sportske ustanove. Specijalni premaz ih čini veoma dugotrajnim i izdržljivim, čak i na habanje od patika. Zahvaljujući svom pravougaonom obliku lako se uklapa sa drugom strunjačom.

Titania

Dimenzije: oko 200 x 125 x 3,2 cm
Težina: 11 kg
Boje: zelena

Diana

Dimenzije: oko 200 x 125 x 1,5 cm
Težina: 7 kg
Boje: zelena

Primena: školska i sportska gimnastika, vežbe na podu

Balance-Pad Elite

AIREX Balance proizvodi su namenjeni za treninge balansa, kordinacije, reakcije,stabilnosti, izdržljivosti i funkcionalne treninge. Predstavljaju potpuno novi koncept treninga. Tajna ovog proizvoda je u njegovom specifičnom materijalu, koji zbog svoje savitljive strukture tera telo da stalno održava balans i stabilnost.

Vežbanje sa AIREX Balance proizvodima može svesno poboljšati koordinacione sposobosti u kombinaciji sa vežbama jačanja, izdržljivosti i balansa, takođe vežbe na Balance proizvodima imaju veći uticaj na mišiće nego iste vežbe bez njih. Odgovarajuće trening programe , muziku i mnogo korisnih informacija o Airex Balance proizvodima možete pronaći na web-site-u: www.bebalanced.net

Balance-pad /Balance-pad Elite

Dimenzije: oko 50 x 41 x 6 cm
Težina: 0,7 kg
Boje: plava, siva, roza, zelena

Balance-pad XLarge

Dimenzije: oko 98 x 41 x 6 cm
Težina: 1,4 kg
Boje: plava, siva

Balance-pad Mini

Dimenzije: oko 41 x 25 x 6 cm
Težina: 0,37 kg
Boje: siva

Primena: treninzi ravnoteže, koordinacije i relaksacije, vežbe pravilnog držanja, vežbe motoričkih sposobnosti

Balance-Beam

Po uzoru na oblik konvencionalne grede, Airex greda je potpuno bezbedna za balansiranje i obuku. Napravljena je od poznatog mekog, penastog Airex materijala. Penasti materijal od kog je napravljena ima iste destabilizirajuće karakteristike kao i ostali balans proizvodi. Usled tih karakteristika telo je u stalnoj potrebi da održi balans i stabilnost zglobova.Aktiviraju se kontrolne funkcije mozga i jače stimulišu receptori u oblasti zglobova i fascijalnog sistema.

Balance-Beam

Dimenzije: oko 160 x 24 x 6 cm
Težina: 0,9 kg
Boja: plava

Balance-Beam mini

Dimenzije: oko 41 x 24 x 6 cm
Težina: 0,3 kg
Boja: plava

Primena: treninzi ravnoteže, koordinacije i relaksacije, vežbe pravilnog držanja,vežbe motoričkih sposobnosti

Calyana Yoga

Linija podloga specijalno dizajnirana za jogu. Obezbeđuje veliku površinu za vežbanje, vrlo je lagana, stabilna i jednostavna za pakovanje u torbu i nošenje na trening.
Napravljena je od izuzetno izdržljivog materijala u koji ne prodire voda ili prljavština i jednostavno se čisti površinski. Iako ima samo 0,45 / 0,68 cm debljine, Calyana je zahvaljujući svom specijalnom i inovativnom materijalu idealne mekoće upravo za jogu.
Odmah po razmotavanju prijanja na pod i 100% je otporna na proklizavanje.

Calyana Prime Yoga

Dimenzije: oko 185 x 66 x 0,45 cm
Težina: 1,8 kg
Boje: plava, ljubičasta, zeleno-braon

Calyana Professional Yoga

Dimenzije: oko 185 x 66 x 0,68 cm
Težina: 2,35 kg
Boje: crna